Chrome Pointer

Dressyr - Varför inte?

Något av tävlingsgrenarna i spelet jag tycker fattas är nog dressyren, varför har vi inte ett tävlingsmoment som är dressyr? Förvisso kan det kanske vara lite svårare att ha en placerings-lista eftersom man måste utgå från något specifikt i momentet, som i hoppningen i spelet är det tiden som räknas, (vilket gäller de flesta andra grenarna) dock vad det skulle gälla dressyr skulle nog vara något mer petigt och komplicerat. Eller inget alls. 
 
Det intressanta är att i ett av Star Stable PC-spelen finns ett tävlingsmoment som är just dressyr. Man rider en bestämd bana där man ska följa efter pilvägarna, pilvägarnas färg visar tempot man ska hålla i. Sedan fortsätter man och slutför banan, det vore allt roligare att ha en liten dressyrtävling som egentligen inte är en tävling allt eftersom det skulle bli en massa hux-flux och komplicerat att anordna en tävling med momentet om inte någon skulle komma med en superidé om hur man på ett enklare sätt skulle kunna ha en dressyrtävling med placerings-listor som på de andra tävlingarna i spelet. 

För att kanske skulle kunna ha en tävling av det hela skulle allt behöva bli ganska mycket mer komplicerat än vad någon annan tävling i Jorvik är som redan finns. Mitt enda tankesätt vad det skulle kunna bli är att man rider en pilväg (likt i PC-spelen) med olika färger som symboliserade tempot man skulle rida i, (och det skiftade i färgen) det enda man kunde försöka vinna på var den person som red vägarna mest noggrant, den som inte gick utanför pilvägarna. I mina ögon betraktas det som väldigt komplicerat och pilligt - frågan är ju hur många som skulle stått ut med en sådan tävling. 

Ändå skulle de ju kunna ha en slags dressyrtävling fast ändå ingen dressyrtävling, (ledsen, men jag kan inte formulera mig just nu) alltså att det vore som en tävling med alla dessa pilvägar och tempo-färgerna men att det inte var en tävling utan just en liten tränings-tävling. För att kortfatta det jag menade, ett ställe där man kunde träna dressyr utan att tävla i resultattävling dvs ingen placerings-lista heller. Nog för mig nu, bara en liten idé som verkar allt för komplicerad. Men man vet ju aldrig ^^ Just nu hoppas jag på någon ny tävlingsgren i spelet, inte en ny tävlingsbana utan en ny gren. Läste något nice på Esmeraldas blogg om idéer på nya grenar, eller i alla fall nästan nya. Bland annat Six Bar och distanslopp - kanske något vi ser inom framtiden i spelet, vem vet?